Nieuwe vereniging 'Kom bij de boer' verbindt boeren en burgers

Regio - Met de oprichting van de vereniging 'Kom bij de boer' ontstaat een verbinding tussen boeren en burgers. Door een bezoek van schoolklassen aan de deelnemende educatieboeren in Flevoland, kunnen kinderen het boerenleven en het agrarisch landschap ontdekken en beleven.

'Daarmee wordt de kennis vergroot over hoe voedsel wordt geproduceerd. Hiermee zullen kinderen leren om later zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken', aldus de vereniging in een persbericht.  

Met zeven enthousiaste bestuurders is de vereniging Kom bij de boer sinds maandag 20 september opgericht voor het aanbieden van boerderijeducatie aan scholen in Flevoland. Voorzitster Jacobina Hoekstra: 'We zijn nu officieel een vereniging met boeren die graag schoolklassen op hun boerderij welkom heten en een mooie leerzame boerderijles willen laten beleven. Onze vereniging is volop in beweging, we zijn nu bezig met het ontwikkelen van eigen logo en een website zodat we zichtbaar zijn. In het najaar gaan tien nieuwe boeren de training Belevend Leren van 'Boerderij Educatie Nederland' volgen om ook educatieboer te worden, zodat er meer kinderen kunnen genieten van een boerderijles in Flevoland'.

'Ons doel is om elk kind minimaal één keer tijdens de basisschooltijd een boer te laten bezoeken', aldus de enthousiaste voorzitster. 'Gezamenlijk hebben we allemaal de passie dat we graag willen vertellen en laten zien waar het eten vandaan komt en hoe gewassen worden geteeld en melk wordt geproduceerd'.

Vereniging Kom bij de Boer bestaat uit educatieboeren uit de gemeenten Zeewolde, Dronten en Noordoostpolder en Urk. De vereniging maakt onderdeel uit van het voedseleducatie-project in Flevoland. De vereniging is aangesloten bij het platform van Boerderij Educatie Nederland. Basisscholen (groep 3 tot en met 8) kunnen een reservering maken via de website van IVN Natuureducatie: www.ivn.nl/boerderijeducatie-flevoland.