Watertappunt bij Kindcentrum in Rutten

Rutten - Directeuren Truus Vegterlo, Grietje Captein en Jeske de Haan van basisscholen de Paulusschool en de Sjaloom en kinderopvang Alles Kids tapten woensdag als eerste uit het nieuwe watertappunt bij het Kindcentrum in Rutten.

Ze gaven aan deze simpele handeling een creatieve invulling met een sketch over de voordelen van het drinken van water en het gebruik ervan. Zo werd op ludieke wijze op de Nationale Kraanwaterdag het nieuwe watertappunt, dat bij het Kindcentrum is gerealiseerd, in gebruik genomen.

De school maakte gebruik van een financiële tegemoetkoming voor een watertappunt op het schoolplein. Bij deze subsidieregeling krijgt een school 75% van de kosten vergoed met een maximum bedrag van totaal 2.000 euro per schoollocatie. Om scholen over de streep te trekken een watertappunt te realiseren, werd vanuit het initiatief Jongeren op Gezond Gewicht van de gemeente en welzijnsorganisatie Carrefour nog eens de helft van de overgebleven 25 % vergoed. In Noordoostpolder hebben 6 basisscholennu een nieuw watertappunt.

Kraanwaterdag

Ruim 100.000 kinderen in heel Nederland deden woensdag mee met Kraanwaterdag. Op deze dag drinken kinderen op school alleen kraanwater en geen gezoete drankjes. Uit onderzoek blijkt dat ruim 67% van de basisschoolkinderen van hun ouders zoet drinken meekrijgen naar school, maar dat kinderen het niet erg vinden om kraanwater te drinken. Het drinken van kraanwater is gezond en duurzaam. Kraanwaterdag heeft daarmee ook een boodschap voor ouders: geef je kind vaker water mee!