NOP start campagne tegen cybercriminaliteit

Emmeloord - De gemeente en de politie hebben in samenwerking met diverse basisscholen, ROC Friese Poort en de bibliotheek het startschot voor Hackshield, een spel dat kinderen weerbaarder maakt tegen cybercriminaliteit.

Het cybersecurityspel Hackshield is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud met als doel. In het spel worden kinderen opgeleid tot ‘Junior Cyber Agents’ die niet alleen zichzelf, maar ook hun ouders, grootouders, familie en vrienden beschermen in de digitale wereld. De gemeente ging een partnerschap met Hackshield aan om het spel te promoten onder kinderen in de Noordoostpolder.

Wie wordt de beste Cyber Agent

De komende maanden loopt er een campagne om zoveel mogelijk Hackshield-spelers te werven en deze spelers zich te laten ontpoppen tot Cyber Agents! Aan het eind van de campagne (halverwege november) worden de beste Cyber Agents officieel gehuldigd door burgemeester Roger de Groot en jeugdagent Hedzer Kort.

De lancering van Hackshield ging gepaard met een aantal gastlessen digitale veiligheid op basisscholen. Wethouder Hans Wijnants (onderwijs) ging samen met jeugdagent Hedzer op bezoek bij De Lichtboei en de Planthof. Burgemeester Roger de Groot bezocht samen met Hedzer de Zevensprong en Windkracht 10. De komende periode worden meer gastlessen op verschillende scholen gegeven.

Meedoen?

Wil jij ook Hackshield spelen? Meld je dan aan op www.joinhackshield.nl, kies voor de Noordoostpolder en wie weet word jij de beste Cyber Agent van onze gemeente!