Weekend warmer, maar niet heel zonnig

Emmeloord - Het laatste weekend van september gaat de temperatuur omhoog. De zon kan wel schijnen, maar echt stralend weer wordt het niet. Zondag stijgt vanuit het zuiden de kans op buien en daarbij is lokaal onweer mogelijk. Het is warm met temperaturen van 21 tot 24 graden.

Vandaag is het eerst op veel plaatsen bewolkt, maar vanuit het westen breekt de zon door. Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon. Het blijft droog en het wordt 19 tot 22 graden. Daarmee is het al heerlijk nazomerweer.

Zon

De zon gaan we in het weekend af en toe zien, maar misschien minder dan we zouden willen. Zaterdag heeft het zuidoosten de grootste kans op zon en later kan op meer plaatsen de zon doorbreken. In het uiterste noorden en op de Waddeneilanden is de bewolking hardnekkig en mogelijk dik genoeg voor wat licht gespetter. Het overgrote deel van het land blijft het echter droog.

Een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten voert zachtere lucht aan. De temperatuur stijgt naar 20 tot 22 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het lokaal 24 graden worden. In het noorden en vooral het noordoosten kan het lang bewolkt blijven. Breekt af en toe de zon door, dan wordt het 20 graden. Blijft het grijs, dan wordt het een graad of 18.

Zondag toenemende kans op buien


De zondag begint met wat zonneschijn, maar geleidelijk komen steeds meer stapelwolken tot ontwikkeling en in de loop van de dag stijgt vanuit het zuiden de kans op buien. Bij buien is landinwaarts ook onweer mogelijk. Koud is het niet, want de temperatuur stijgt naar 21 graden in het noorden tot lokaal 24 graden in het zuiden en oosten.

Bron: weeronline.nl