Sense Body & Mind aan de Duit 7 in Emmeloord

Emmeloord - Sense Body & Mind heeft een studio geopend aan de Duit 7 in Emmeloord. Het bedrijf is sinds mei actief op Netl en had al een vestiging in Grou.

De coaches Mirjam Lindgreen uit Emmelood en Dennis Vastenburg uit Marknesse stellen dat lichaam en geest onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn en daarop is hun persoonlijke aanpak gestoeld. ‘Met de juiste zorg voor beiden bereik je je doel en pak je de regie terug over je eigen leven’, schrijven ze op de website. Ze helpen bij het terugvinden van balans, of dat nu in de persoonlijk sfeer of in de werkomgeving is.

Leefstijl

Het ‘Body-deel’ omvat de fysieke training in de trainstudio aan de Duit. Dat kan zijn vanuit een revalidatie, na fysiobehandelingen, voor algemene fitheid of sport specifieke doelen van de klant. De deelnemers krijgen een op de persoon toegespitst trainingsprogramma en kunnen ook worden gecoacht op het gebied van leefstijl. De leefstijlcoaching kan gericht zijn op bijvoorbeeld slapen, roken, beweging of voeding.

Het ‘Mind-deel’ vindt veelal plaats in de buitenlucht bij Netl, want het is ideaal om daar aan te werken, stellen de twee. ‘Met mentaal emotionele zaken zijn we graag bezig in een groene vitale omgeving en Netl is hiervoor perfect. Naast de reguliere coaching passen we ook fysieke coaching toe om beter inzicht te krijgen in gedrag en mentaal - emotionele blokkades.’

Overleefmodus

De twee ervaren dat veel mensen vanuit stress en vermoeidheid het roer om willen gooien, maar vaak nog wel in hun ‘overleefmodus’ zitten. ‘Daar willen we het verschil maken. Om zaken duurzaam te veranderen, bijvoorbeeld afslanken, is meer dan een dieet nodig. We willen de basis aanpakken, gewoontes doorbreken, want anders verval je in die oude gewoontes en krijg je het welbekende jo-jo-effect.’

De studio met een luxe kleedkamer aan de Duit is beslist geen sportschool, benadrukken de twee. De deelnemers trainen er op afspraak. ‘We houden het kleinschalig en persoonlijk.’ Sense biedt ook vitaliteitsprogramma’s voor bedrijven. ‘Hoe houd je mensen gemotiveerd, energiek en veerkrachtig? Dit alles in het kader van duurzame inzetbaarheid en burn-out preventie.

Cees Walinga