Sparkle en AB Flex onder één dak in NOP

Emmeloord Urkers Arie Bakker en zakenpartner en vriend Hendrik Hoekstra openen zaterdag 9 oktober hun bedrijven, Sparkle en AB Flex aan de Werktuigenweg 4 in Emmeloord.

Sparkle levert groene energiesystemen voor de particuliere markt en dat zijn vooral airco’s en warmtepompen, led-verlichting en boilers. Daarnaast plaatst Hendrik zonnepanelen, die de energie kunnen leveren voor de genoemde apparaten. ‘Mensen kunnen zo met eigen stroom hun huis verwarmen.’

Daarnaast levert hij nog traditionele hout, cv en elektrische kachels, die hij toont in de showroom. De jonge ondernemer is volop bezig met een ontwikkeling voor een filter waardoor de CO2 uitstoot van haardkachels enorm daalt en deze kachels ook duurzamer kunnen worden en een stuk minder stank voortbrengen.

Om de stap naar een eigen bedrijf te zetten gaf René van Amersfoort van Deelwerk hem de juiste tools in handen. Hendrik heeft Van Amersfoort geholpen met de bouw van zijn droom aan de Randweg en deed alles in eigen beheer bouwen en verbouwen. René kan mensen goed in hun kracht zetten ervaarde Hendrik. ‘Hij heeft mij in drie jaar klaargestoomd voor een eigen bedrijf.’ In het pand aan de Werktuigenweg bouwde hij ook zelf een kantine, showroom, kantoor, werkplaats en magazijn en hij maakte het duurzaam met verwarming door middel van een airco, led-verlichting en zonnepanelen.

AB Flex maakt flexibele kachelpijpen, verkoopt allerlei soorten pijpen en materialen en kachels in het nieuwe onderkomen. De kachelpijpen worden zo gemaakt dat ze in bestaande schoorstenen passen. De laatste zes jaar had Bakker zijn bedrijf in een huurpand in Dronten. Op hun zoektocht naar een eigen plekje kwamen ze in Emmeloord. ‘Op Urk zijn de panden veel te duur en de grond is op, hier kunnen we groter groeien’, zeggen de eigenaren. Ze hebben twee Syrische personeelsleden; een voor de techniek en een voor de showroom en verkoop.

Zaterdag openen de kinderen Emmalie en Florian het bedrijfspand in Emmeloord en kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 13.00 uur langskomen voor een kennismaking.