Peter en Paul uit Espel starten SolarNOP

Espel - Peter de Bruijn (24) en Paul Dekker (23) uit Espel zijn het zonnepanelenbedrijf SolarNOP gestart.

Adrie Dekker, de oom van Paul, plaatste de laatste 9 jaar zonnepanelen onder de naam SolarNU, maar gaat nu met pensioen. Dit was een mooie kans voor Peter en Paul om met de hulp en kennis van Adrie Dekker een eigen zonnepanelen bedrijf op te starten.

Terugverdientijd

Inmiddels zijn er al een heel aantal daken voorzien met zonnepanelen van SolarNOP. ‘We krijgen veel vragen over de terugverdientijd’, vertelt Peter. ‘Wij zien dat veel mensen niet weten hoeveel geld zij per jaar kunnen besparen met zonnepanelen. Vandaar dat men vaak verbaasd is over de snelle terugverdientijd van zonnepanelen, namelijk gemiddeld tussen de vier en zes jaar.

Dit is het gevolg van efficiëntere zonnepanelen in combinatie met een prijs die de laatste jaren flink is gedaald. Ter illustratie: met een investering van rond de €4000 kan per jaar ongeveer €750 worden bespaard. Naarmate de energieprijs oploopt wordt dit alleen maar meer. Bovendien hebben zonnepanelen een levensduur van minstens 25 jaar, wat dit een erg interessante investering maakt.’

25 jaar

‘Als we hoogwaardige zonnepanelen en omvormers blijven plaatsen gecombineerd met goede service en persoonlijk advies, dan zijn wij ervan overtuigd dat we een mooi bedrijf kunnen opbouwen’, ‘zegt Paul.

solarnop.nl