De meest duurzame kerstpakketten die je kunt kiezen

Aangeboden door: kerstpakkettenplaza.nl

Duurzaamheid: een thema dat veel van ons zeer aanspreekt. Duurzaamheid betekent netjes omgaan met de planeet, mens en dier.

Duurzaamheid betekent niet onnodig verspillen en niet onnodig consumeren. Duurzaamheid en kerstpakketten gaat dus misschien niet zo goed samen. Of toch wel?

Ja, er bestaan zeker duurzame kerstpakketten. Een kerstpakket is een bijzonder presentje dat je rondom de kerstdagen geeft, vaak aan personeel of zakenrelaties. Een kerstpakket kan ook een gift zijn aan een dierbare. Maar van oorsprong geef je het aan collega’s. En het is van oorsprong ook niet zo duurzaam.

Kerstpakketten en verspilling

Wat jammer is aan sommige kerstpakketten, is dat ze verspilling in de hand werken. Een kerstpakket zit vaak vol met eten en drinken. Maar dat betekent ook dat het zeer smaakgebonden is. Het kan dus heel goed dat jij een pakket vol producten krijgt die je helemaal niet wil eten. Of misschien kan je ze niet eens eten, door een allergie. In dat geval is een kerstpakket verspilling.

Zelf samenstellen

Gelukkig zijn er aanbieders zoals Kerstpakkettenplaza.nl waar je een pakket zelf kunt samenstellen. Dat wil zeggen: jij kiest welke producten er wel en niet in het pakket komen. Daarmee kun je dus het pakket samenstellen op basis van de wensen en behoeften van de ontvanger.

Maak bijvoorbeeld een kerstpakket dat volledig vegan is. Vegan producten zijn vrijwel altijd duurzamer en dus beter voor de wereld. Het is bovendien in sommige gevallen zeer passend voor je bedrijf. Een vegetarisch pakket of zelfs glutenvrij is ook goed mogelijk. Wanneer je een pakket zelf samenstelt, ben je vrijwel altijd duurzamer bezig. Er wordt immers veel minder weggegooid en dat is beter voor de wereld.

Steun een goed doel

Wat we ook steeds meer zien, is het presentje in combinatie met een bedrag richting een goed doel. Je kiest er dan voor om in naam van jouw medewerker een bedrag aan een goed doel te doneren in plaats van er een groot kerstpakket mee aan te schaffen. Je kunt er ook nog voor kiezen om de ontvanger zelf het goede doel te laten kiezen. Het is niet alleen een prachtig gebaar maar je geeft de ontvanger toch een eigen keuze.

Combineer dit met een mooie fles wijn of een pakketje met bescheiden producten. Zo krijgt je medewerker toch nog iets kleins mee naar huis met de feestdagen.

Geef een cadeaukaart

Een normale cadeaukaart is misschien een beetje saai, maar de speciale kerstpakket cadeaukaarten zijn juist heel leuk. Zet punten op de kaart en de ontvanger kan deze via een speciale website zelf uitgeven. Op die website kun je kiezen voor mooie kerstpakketten of andere cadeaus gerelateerd aan de feestdagen, maar er zijn ook andere opties zoals verwenproducten, keukengerei, bloempotten en nog veel meer leuks. Doordat iemand zelf kiest, is de kans veel minder groot dat het product in de prullenbak belandt.