Het weer | Meestal droog

We zitten nu bijna halverwege de meteorologische herfst. De gemiddelde temperatuur van dit seizoen ligt tot nu toe iets boven normaal, maar we hebben nog tot en met 30 november te gaan, dus er kan nog veel gaan veranderen.

Op de weerkaart van Europa zien we een nieuw hogedrukgebied onze kant op komen. Deze ligt tot en met vrijdag boven de Britse Eilanden. Daardoor hebben wij te maken met een noordwestelijke stroming. Er kan af en toe een buitje vallen, maar vaak is het wel droog. De temperatuur is in de middag zo rond de 14 graden. Dan moet de zon wel doorbreken, want met een aanvoer vanaf de Noordzee zal er ook flink wat bewolking zijn.

Droog weekeinde

In het weekeinde trekt het hogedrukgebied door naar het Alpengebied. Bij ons breekt de zon van tijd tot tijd door en neerslag wordt er dan ook niet verwacht. De wind draait naar het zuidwesten en het kwik kan in de middag gaan stijgen naar een graad of 15. Na het weekend trekt het hogedrukgebied verder door naar het oosten van Europa. Vanaf dinsdag wordt het weer bepaalt door een depressie tussen Schotland en IJsland met af en toe regen. Ook meer wind vanuit het zuidwesten tot westen. De temperatuur zal in de middag rond een graad of 14 blijven schommelen.

Mogelijk krijgen we in het weekend van 23 en 24 oktober weer te maken met een uitloper van een hogedrukgebied en ook droger en rustiger weer, maar dat is nog ver weg.