APK keuring in regio Emmeloord

Aangeboden door: mijngarage.nl

Wanneer je in het bezit bent van een auto, krijg je vroeg of laat met de apk keuring te maken. Een apk keuring is verplicht om jouw veiligheid en die van je medeweggebruikers te garanderen. Maar wat komt er nou eigenlijk allemaal bij een apk keuring kijken? Dat lees je in dit artikel.

Apk Emmeloord en omstreken

Woon je in de regio Emmeloord en zoek je een garage om de apk te laten uitvoeren? Op www.mijngarage.nl kan je kiezen uit vele aangesloten garages, waardoor er altijd een garage in jouw buurt te vinden is die het beste bij jou past. Ook meerdere garages uit de regio Emmeloord zijn bij deze website aangesloten, waardoor je nooit ver hoeft te reizen voor de apk keuring. Hieronder vallen onder andere autobedrijf Rehorst, Bosch car service Huitema en Profile Emmeloord. Dit is slechts een greep uit het aanbod. De volledige lijst van aangesloten garages in Emmeloord kan je vinden op www.mijngarage.nl

Daarnaast kan je de prijzen van de garages bij jou in de buurt vergelijken, waardoor je altijd voor de beste prijs de apk voor je auto kan regelen. Heb je in de regio Emmeloord de garage van jouw voorkeur gevonden? Op www.mijngarage.nl kan je eenvoudig een afspraak maken, zodat je auto zo snel mogelijk gekeurd kan worden.

Welke kosten komen er bij een apk keuring kijken?

De apk kosten zijn van een aantal factoren afhankelijk. Wanneer de auto alleen een apk keuring benodigd heeft en er geen reparaties verricht hoeven te worden, liggen de kosten gemiddeld tussen de 20 en 60 euro. De tarieven verschillen per garage, dus het loont altijd de moeite om de prijzen van de garages te vergelijken voordat je een afspraak maakt. Ook speelt mee of er sprake is van een benzine- of dieselauto. De kosten voor een dieselauto liggen altijd wat hoger, onder andere door de aanwezigheid van een roetfilter bij dieselauto's, welke een keuringspunt is bij de apk voor auto's die na 2006 zijn gefabriceerd. Mochten er onverhoopt reparaties benodigd zijn, neemt de garage eerst altijd contact met je op om de kosten te bespreken. Op het keuringsrapport kan je zien wat er precies gerepareerd moet worden voordat je auto de weg weer op mag. Wanneer je via mijngarage een afspraak maakt, kan je rekenen op een all-in prijs, waardoor je achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

De apk checklist

Tijdens de apk keuring wordt de auto op een aantal belangrijke punten gecontroleerd. De volgende punten kan je op een apk checklist verwachten:

  • de verlichting moet afdoende werken. Hieronder vallen de knipperlichten, remlichten, mist- en koplampen en de kentekenverlichting. De verlichting moet de juiste kleur hebben en op de juiste wijze afgesteld zijn.
  • de wielen moeten de juiste bandenspanning en profiel bezitten en mogen niet beschadigd zijn. Een te lage bandenspanning kan een lekke band of zelfs een klapband veroorzaken. Daarnaast ligt het brandstofverbruik bij een te lage bandenspanning hoger, wat slecht is voor het milieu. Alle banden dienen een profieldiepte van minimaal 1,6 millimeter te bezitten.
  • De ruitenwissers moeten naar behoren werken. Er dient voldoende ruitenwisservloeistof aanwezig te zijn in het reservoir en de ruitenwissers mogen niet beschadigd zijn of sporen achterlaten op de ruit.
  • De algehele veiligheid van de auto wordt gecontroleerd. De veiligheidsgordels, deuren, scharnieren en kleppen worden nagekeken, evenals de accu, brandstofleidingen, trekhaak en de dashboardverlichting. Ook naar de stuurinrichting en wielophanging wordt gekeken.
  • De remmen worden eveneens gecontroleerd op slijtage en roest. Remblokken, remschijven en remslangen worden nagekeken en getest.

Ten slotte wordt tijdens de apk keuring ook gekeken naar punten die gerelateerd zijn aan het milieu. Bij zowel diesel- als benzineauto's wordt er gecontroleerd op de uitstoot van roet en co2 en wordt er gekeken of de uitlaat goed vastzit.