Heropening Intratuin na grote verbouw

Emmeloord - Intratuin aan de Espelerweg in Emmeloord opent na een grote verbouwingen uitbreiding donderdag officieel haar deuren.

Er is maar liefst duizend vierkante meter winkeloppervlakte bijgebouwd, waarmee de totale oppervlakte nu uitkomt op 4500 vierkante meter. Dat biedt ruimte aan een groter assortiment en meer bezoekers. Opvallend in de winkel is het nieuwe restaurant dat plek biedt aan negentig bezoekers.

Kerstshow

Met de uitbreiding van de Emmeloordse Intratuin is het aanbod op planten, woonaccessoires en dierbenodigdheden aanzienlijk vergroot. En dus is er ook meer ruimte voor de kerstshow. Na de kerst maken alle decoratie en kunstbomen plaats voor een grotere tuinmeubelafdeling. Ondanks de vernieuwing van het tuincentrum, is een stukje rijke geschiedenis van het veertig jaar oude familiebedrijf Munsterman bewaard gebleven.

De oude boerderij van waaruit de vader van Joost ooit begon met het verkopen van planten, en waar hij lange tijd samenwerkte met de moeder van mede-eigenaar Stef, is onderdeel van het bedrijf geworden. Het huis vormt het middelpunt van het tuincentrum. ‘Ons familiebedrijf kent een speciaal stukje historie. Dat wilden we graag in ere houden, daarom hebben we besloten de woonboerderij niet te slopen, maar onderdeel te laten worden van de winkel. Daarmee zijn we vrij uniek in Nederland en dat draagt bij aan een extra stukje beleving voor de bezoekers’, zegt Stef.

Groot restaurant

Een plek om even rustig te pauzeren, een kop koffie te drinken of iets te eten, vormt voor de ondernemers een belangrijk onderdeel van een bezoek aan het tuincentrum. Vijf jaar geleden openden de neven Joost en Stef al een restaurant met 45 zitplaatsen en een goed assortiment koffie, gebak en lunch. Het huidige, vernieuwde restaurant is, twee keer zo groot.

Joost: ‘Steeds meer bezoekers van tuincentra maken een heus uitje van hun bezoek. Daarbij hoort lekker eten en drinken in een mooie omgeving. Daarom hebben we ervoor gekozen de boerderij te betrekken bij de winkel, en als decor te laten fungeren voor het restaurant. Dit, in combinatie met een uitgebreid assortiment om uit te kiezen, maakt de winkelbeleving wat ons betreft compleet.’

Het uitgiftepunt van de horecagelegenheid bevindt zich aan de voorgevel van de boerderij en naast het pand is straks een groot terras voor bezoekers. In de oude woonboerderij komt tevens een kantoor en kantine voor personeel. Met de uitbreiding hopen de ondernemers meer bezoekers uit de wijde omgeving, en ook meer mensen uit Friesland, naar Emmeloord te trekken.Van donderdag tot en met zaterdag zijn er feestelijke heropeningsdagen bij Intratuin.