Schoenmakerij De Leest aan Smedingplein

Emmeloord - Schoenmakerij De Leest is verhuisd van de Lange Nering 87 naar het Smedingplein 1 in Emmeloord.

Rudolf Boxhoorn heeft de vertrouwde plek waar zijn vader Ton vijftig jaar werkte, verlaten voor een nieuw stekkie in het compleet vernieuwde appartementen- en bedrijfsgebouw aan het Smedingplein waar eerder de garage Van Staveren gevestigd was.

Boxhoorn is in zijn nopjes met het nieuwe onderkomen. ‘Mooi aan het parkeerterrein en dat wordt ook nog opgeknapt heb ik begrepen.’ De oude schoenmakerij wordt gesloopt en op die plek verrijst een nieuw winkelpand. Passend bij de complete facelift van het oostelijk deel van het centrum van Emmeloord. De feestelijke heropening van de zaak is op maandag 1 november.

Orthopedische aanpassingen

Rudolf zet op de nieuwe plek het familiebedrijf, dat hij vier jaar geleden overnam, met veel enthousiasme voort. Het bedrijf is gespecialiseerd in schoenreparaties en hij is gediplomeerd in kleine orthopedische aanpassingen van schoenen (zoals verhogingen). De schoenmaker maakt ook sleutels en heeft leren jassen en leren riemen van Molenaar.

Schoenkunstenaar

‘En we hebben veters op maat”, benadrukt Rudolf wijzend op de stelling met tal van kleurige veters voor alle soorten schoenen en wensen. Herenschoenen verven is ook een bezigheid waar Rudolf, in 2016 Europees kampioen schoenen maken en een jaar later vicekampioen zich in bekwaamd heeft. ‘We kleuren ze zoals de klant het wil, desnoods blauw met rode stippen en een kartelrandje. Alles is mogelijk. Schoenmaker en een beetje schoenkunstenaar.’