D66 NOP gaat voor tweede raadszetel

D66 in Noordoostpolder heeft de kandidatenlijst rond waarmee het in maart meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. De ambities van de politieke partij zijn duidelijk. Ze wil het zetelaantal in de raad van Noordoostpolder verdubbelen naar twee.

Enkele weken geleden werd Wim van Wegen uit Bant al tot lijsttrekker gekozen, nu is ook de volgorde van de andere kandidaten bepaald. De kandidaten die redelijkerwijs voor een verkiesbare plek in aanmerking komen zijn nieuwkomers Deborah Kemperman en Dennis Gebbink op plek twee en vier, en het huidige commissielid Jan de Boer op plek drie. Momenteel heeft de partij slechts één raadszetel, maar dat moeten er als het aan de sociaalliberalen ligt meer worden.

Het mag vooruitstrevender

‘We gaan voor minimaal een verdubbeling van het huidige zetelaantal om meer invloed te kunnen uitoefenen op het beleid. Het mag allemaal wel wat vooruitstrevender bij ons in de polder’, stelt lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Van Wegen, die blij is met de lijst.

‘Er staat een gedreven en kundige ploeg klaar. Nu is het aan ons om de kiezer te overtuigen van onze plannen voor een aantrekkelijkere Noordoostpolder. Dat denken we te kunnen doen met een gedurfd en ambitieus programma met concrete doelstellingen voor de komende jaren.’

Binnenkort lanceert de partij een nieuwe website voor de afdeling Noordoostpolder, hier zal ook het onlangs vastgestelde verkiezingsprogramma te vinden zijn.