25 mille voor maatschappelijke initiatieven in Flevoland

Regio - Voor maatschappelijke initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren in de provincie Flevoland is vanaf 9 tot en met 16 november 25.000 euro aan subsidie beschikbaar.

Geld direct naar de samenleving

Maatschappelijke initiatieven zijn van onschatbare waarde voor een sociale en duurzame samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid, delen voedsel uit, richten energiecoöperaties op en bevorderen de sociale cohesie en leefbaarheid in een buurt. Bewoners daarvan weten namelijk het beste wat er nodig is. Ook hebben ze goede ideeën over hoe dit moet worden aangepakt. Wat vaak mist, is de financiële ruimte om hun eigen organisatie te versterken. Dat kan met de Impuls Flevoland.

Partijen werken samen voor meer sociale impact

MAEX, VSBfonds en DuurzaamDoor Flevoland hebben de handen ineengeslagen om initiatieven in de provincie Flevoland te versterken. MAEX helpt sociale impact maken, meten en managen op basis van de Social Handprint. VSBfonds steunt projecten die er op gericht zijn dat iedereen kan meedoen in de samenleving, dat mensen zich kunnen ontwikkelen en dat niemand aan de kant hoeft te staan. Het programma DuurzaamDoor van Provincie Flevoland stimuleert sociale innovaties die bijdragen aan een duurzame samenleving en een groene economie.

Het bedrag van de Impuls Flevoland wordt in één week uitgegeven: van 9 tot en met 16 november. Binnen één week na sluiting van de impuls staat - bij positieve beoordeling - het geld op de rekening van de aanvrager.

Donderdag 4 november: vragenuur voor geïnteresseerden

Maatschappelijke en duurzame initiatieven die graag een aanvraag willen doen, kunnen ter voorbereiding een digitale bijeenkomst bijwonen op donderdag 4 november van 15.00 tot 16.00 uur. Hierin lichten MAEX en VSBfonds en DuurzaamDoor Flevoland de aanvraagprocedure toe en is er volop ruimte om vragen te stellen.

Kijk hier voor meer informatie over Impuls Flevoland.