Tolsma-Grisnich zet nieuwe klimaatunits in de markt

Emmeloord - De nieuwe Tolsma-Grisnich klimaatunits zijn onlangs op de markt verschenen. De units zorgen voor een optimaal klimaat in iedere fase van de bewaring.

Ventileren, koelen en drogen met behoud van productkwaliteit. De klimaatunits zijn stekkerklaar en modulair inzetbaar in de bewaarplaats. Hierdoor zijn er besparingen mogelijk op installatie- en bouwkosten. Deze units kunnen ingezet worden voor ruimteventilatie (koeling) en geforceerde ventilatie in combinatie met een zuigwand voor producten in kisten.

Duurzaam

Door de verschillende units te combineren kunnen de luchthoeveelheid en het koel- en droogvermogen aan de bewaarplaats en het product aangepast worden. De units zijn duurzaam door het gebruik van energiezuinige ventilatoren en natuurlijk koudemiddel. Het koeltechnisch ontwerp zorgt voor minimaal gewichtsverlies tijdens de bewaarperiode en verhoogt zo het bewaarrendement.

De plug & play uitvoering met condensdroogfunctie is uniek in zijn soort. Eén unit die in alle situaties zorgt dat het product zo snel mogelijk gedroogd wordt om schimmel- en bacteriegroei te voorkomen. Drogen en opwarmen met buitenlucht wanneer het kan en weersonafhankelijk intern condensdrogen wanneer de buitenomstandigheden niet geschikt zijn. Er zijn 3 verschillende klimaatunits leverbaar:

Tolsma Air 50 – ventileren

Tolsma Cool 50 – ventileren en koelen

Tolsma Dry 50 – ventileren, koelen, opwarmen en condensdrogen