Brede politieke steun voor freerunpark in wijk Emmelhage

Emmeloord - De meeste politieke partijen in de gemeenteraad van Noordoostpolder zien geen reden om de ontwikkeling van een freerunpark in de wijk Emmelhage over een andere boeg te gooien.

CDA, PvdA, ONS en D66 hadden het proces rondom het realiseren van een freerunpark in de nieuwe wijk maandag op de agenda van de commissie Woonomgeving gezet, omdat er in de buurt nogal vragen waren over de zorgvuldigheid en eerlijkheid daarvan. Wethouder Wiemer Haagsma weerlegde de aantijgingen dat het aanbestedingsproces van het park niet open en eerlijk zou zijn verlopen. Bovendien past het plan binnen het bestemmingsplan. De politici konden tegen dat laatste weinig inbrengen. Daarentegen had de communicatie met de bewoners en de participatie van hen bij de plannen beter gegund, concludeerden de leden.

Geen motie

De gemeente heeft nog enkele aanpassingen gedaan in de inrichting en beplanting rondom het park om de omwonenden tegemoet te komen. Ook zal het college nog met de directe omwonenden rond de tafel gaan. Hun voorstel om het freerunpark elders te realiseren, vindt bij de PvdA wel gehoor, maar Rien van der Velde zal er geen motie voor indienen. ‘Dat zou voor de bühne zijn, want in de raad is daar geen meerderheid voor. Dat is wel duidelijk geworden.’