Man gewond bij zwaar eenzijdig ongeval op N50 bij Ens

Ens - Op de N50 tussen Emmeloord en Ens heeft woensdagavond rond 23.00 uur een zwaar éénzijdig ongeval plaatsgevonden. Twee politieagenten reden er toevallig langs en verleenden eerste hulp aan de gewonde chauffeur.

Een bedrijfsbusje vloog door nog onbekende oorzaak uit de bocht, waarna het busje bijna 200 meter door de berm reed, onderweg een boom ramde en vervolgens tegen een andere boom tot stilstand kwam. De klap was zo hard dat beide boomstammen doormidden zijn gebroken.

Vlak nadat het busje tot stilstand was gekomen reden twee politieagenten op de tegengestelde rijbaan van de N50. Zij waren met hun dienstauto onderweg naar het politiebureau in Emmeloord, maar zagen in de bosjes oranje lampen knipperen. Vanwege het late tijdstip en de vreemde plek kregen de agenten argwaan. Ze besloten bij Emmeloord te keren en weer richting Ens te rijden. Pas toen de agenten dichterbij kwamen werd duidelijk wat er was gebeurd. Aan de schade van het busje was goed te zien dat er een heftig ongeluk had plaatsgevonden, zo vertelden de agenten.

Traumahelikopter

De agenten schakelden direct hulp in. Vervolgens kwamen twee ambulances, nog twee andere politieagenten en Rijkswaterstaat ter plaatse. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen omdat de bestuurder ernstig gewond leek te zijn. Uiteindelijk hoefde de helikopter niet ter plekke te komen. De bestuurder van het busje, een jonge man, is met onbekend letsel, maar wel met spoed, per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Verder was er niemand bij het ongeluk betrokken.

Een berger heeft de zwaar gehavende bestelbus uit de bosschages getrokken en afgesleept. Het verkeer had weinig tot geen hinder van de bergingsactie. Het is onbekend waardoor de bestuurder met het busje van de weg kon raken.