VABO Composites nu ook in Italië

Emmeloord - VABO Composites in Emmeloord heeft in Italië VABO Italia Composites opgericht.

De fabrikant van hoogwaardige composiet producten voor de superjacht- en commerciële scheepvaartsector, werkte al samen met het Italiaanse Pharo Srl; nu hebben zij de handen ineen geslagen om een nieuw bedrijf in Italië op te richten. VABO Italia, gevestigd in het centrum van de maritieme markt in Sarzana, La Spezia, is een 100% zusterbedrijf van VABO Composites. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor composietprojecten en de ontwikkeling van nieuwe producten als aanvulling op de producten die beschikbaar zijn op de hoofdvestiging van VABO Composites in Nederland.

Met een door Lloyd's goedgekeurde productiehal van 3000 vierkante meter en een team van toegewijde specialisten heeft de thuisbasis van VABO Composites in Emmeloord de afgelopen 20 jaar al een formidabele reputatie opgebouwd met haar producten. Innovatie is de sleutel tot het succes van het bedrijf gebleken.

Internationaal netwerk

Terwijl het internationale netwerk van onderaannemers van VABO heeft gezorgd voor eersteklas ondersteuning aan klanten over de hele wereld, beantwoordt de oprichting van een nieuw bedrijf in Italië aan de groeiende vraag naar composietproducten in dat deel van Europa. Opgericht door Arnold Vaandrager en Andrea Blasi, zal VABO ITALIA Composites Srl ook profiteren van het commerciële netwerk en tientallen jaren ervaring binnen PHARO Srl.