De Gierenvallei tweede roman Bronkhorst

Emmeloord - Is er een alternatief voor het jachtige leven dat we leiden? Zou jij echt alles opgeven om te gaan wonen in een gehucht in een vreemd land?

Toen de zus van schrijfster Monique Bronkhorst uit Emmeloord naar een verlaten dorp in Spanje verhuisde om een geitenboerderij te beginnen, begreep Monique er weinig van. Wie verlaat een aangenaam leven in de stad voor een onzekere toekomst … tussen ruïnes?

Met 'De Gierenvallei' heeft Bronkhorst een meeslepend verhaal geschreven voor lezers die benieuwd zijn naar het onbekende en interesse hebben in duurzaamheid, onthaasten en zelfvoorzienend leven. Kunnen we ontsnappen aan de ratrace? Kan een verlaten dorp een tweede leven krijgen?

Verlaten dorpen

Monique Bronkhorst deed veel onderzoek naar verlaten dorpen, sprak met hun nieuwe bewoners en kwam tot de conclusie dat er heel veel verschillende motieven zijn om voor zo’n levensstijl te kiezen. Langzaam raakte ze zo in de ban van deze wonderlijke dorpen, dat dit uiteindelijk in ‘De Gierenvallei’ resulteerde.

De personages in haar boek 'De Gierenvallei' hebben zo hun eigen redenen om naar Spanje te vertrekken. Luuk wil er zijn dromen waarmaken. Voor zijn vriendin Lisa is hun nieuwe woonplaats zonder elektriciteit en stromend water vooral een toevluchtsoord. Ze heeft moeite met de primitieve omstandigheden, maar raakt gefascineerd door de excentrieke bewoners die tipi’s naaien of strohuizen bouwen. Maar wat doet ze als haar relatie met Luuk onder druk komt te staan? En durf je na het lezen van dit boek zelf te kiezen voor het onbekende?

De Gierenvallei is de tweede roman van Bronkhorst. In 2016 verscheen haar debuutroman Lena. De Gierenvallei wordt uitgeven door uitgeverij Paris Books. Zondagmiddag 21 november is om 14.30 uur in de Bantsiliek een besloten presentatie. Het boek kost 21,50 euro en is verkrijgbaar bij de Bruna.