A6 weer open na langdurige schoonmaakactie van vrachtwagen met lekkende lading

Nagele - De A6 tussen Urk en Emmeloord was woensdagavond en in de nacht naar donderdag afgesloten vanwege een vrachtwagen met een lekkende lading. Inmiddels is de weg weer open voor het verkeer.

De hulpdiensten werden gisteren even na 18:00 uur gealarmeerd. De truck stond op de vluchtstrook aan het einde van de oprit bij Nagele, richting Emmeloord. Volgens een woordvoerder van de brandweer lekte er hars uit een IBC-vat van 150 liter in de laadruimte van de vrachtwagen. Hars is een glibberige en brandgevaarlijke vloeistof. De vloeistof kwam ook op het wegdek en in de berm terecht. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld en een milieudeskundige kwam ter plaatse om te kijken hoe de harsachtige vloeistof uit het asfalt en de berm kon worden gehaald.

Lekvrije bak uit Rotterdam

Er werd een lekvrije bak uit Rotterdam gebracht, waar de vrachtwagentrailer in is getakeld met een kraan. De trailer werd in de bak schoongemaakt, waarna de vrachtwagen zijn weg weer kon vervolgen, aldus Rijkswaterstaat. Het asfalt was nog in goede staat. Frezen was daarom niet nodig.

De werkzaamheden waren vanmorgen vlak voor de ochtendspits klaar. Hierop kon de A6 weer worden vrijgegeven.