Veilig en efficiënt werken in een magazijn? Schaf deze producten aan

Aangeboden door: vdsteenxxl.com

Wanneer je als ondernemer zijnde in het bezit bent van een bedrijfspand waar een magazijn een belangrijk deel van uitmaakt, dan is je er uiteraard alles aan gelegen om je magazijnmedewerkers zowel veilig als efficiënt en snel te laten werken.

Alles wat er in het magazijn gebeurt heeft namelijk een flinke invloed op je bedrijfsresultaten. Als je een recent geopend magazijn hebt is het daarom slim om even goed uit te zoeken of er geen spullen te verkrijgen zijn die veiliger en sneller werken mogelijk maken. Shop daarvoor zeker even bij een grote en erkende aanbieder als VDSTEENXXL.COM. Hieronder zoomen we in op vier producten (of productgroepen) die jouw interesse wel zouden moeten wekken.

De juiste kleding

Afhankelijk van met welke producten er wordt gewerkt in jouw magazijn is het wellicht raadzaam of zelfs nodig om je magazijnpersoneel in speciale kleding te laten werken. Bepaalde kledingstukken kunnen de dragers ervan namelijk wat extra bescherming bieden. Als het om schoenen gaat is de kans zelfs ronduit groot dat er sprake is van specifieke eisen. Los daarvan is het te allen tijde veiliger om je medewerkers met erkende veiligheidsschoenen te laten lopen in een magazijn. Mocht er dan eens iets zwaars op iemands voeten vallen, dan houdt diegene daar normaliter geen kwetsuur aan over.

Magazijntrap

In magazijnen moet met een behoorlijke regelmaat iets van grote hoogte worden gepakt. Aangezien een heftruck misschien niet altijd in de buurt is, is het bijzonder handig om in het bezit te zijn van minimaal één goede magazijntrap, ook wel magazijnladder genoemd. Zo’n trap dient dan natuurlijk wel licht en handzaam te zijn. Verder zou het handig zijn als de trap in kwestie antisliplagen en een spreidbeveiliging heeft.

Spanbanden

Als er in jouw magazijn producten op grote hoogte worden opgeslagen, dan is het van het grootste belang dat deze producten daar veilig liggen. Of met andere woorden: je moet voorkomen dat deze producten plotseling naar beneden kunnen vallen. Dat is immers in potentie een levensgevaarlijke situatie. Afijn, met spanbanden van goede kwaliteit kun je ervoor zorgen dat producten op een pallet netjes op hun plek blijven liggen. Deze spanbanden zijn derhalve zeker niet alleen geschikt voor pallets met producten die op transport worden gezet. Ook producten die je tijdelijk opslaat kun je met deze banden uitstekend vastzetten.

Steekwagens

Tenslotte kunnen steekwagens voor het vervoeren van een stapel dozen of kratten eigenlijk niet ontbreken in een goed uitgerust magazijn. Een goede steekwagen maakt het werk van een magazijnmedewerker alleszins een stuk prettiger, want met zo’n wagen wordt het tillen en verplaatsen van zware dozen een koud kunstje dat niet te veel energie kost.