ZCNOP geniet van ongekende Indian Summer

MARKNESSE - De zweefvliegers van zweefvliegclub Noord Oost Polder genieten van de Indian Summer in de Polder

Met het fraaie nazomerweer was het afgelopen weekend goed toeven boven het wendelbos, waterloopbos en voorsterbos. Leden van de ZCNOP genieten met volle teugen toen ze hoog boven de in fraaie herfstkleuren getooide bomen konden vliegen.

Mede door de aanhoudende droogte zijn de kleuren dit jaar geweldig mooi. Door het rustige weer hangen de verkleurde bladeren nog aan de bomen waardoor het vanuit vogel perspectief een spectaculair gezicht is.

‘Ik vlieg al ruim 40 jaar’, zegt zweefvlieger Bob Visser, ‘maar zo mooi als dit jaar heb ik het nog niet eerder meegemaakt want meestal hebben we rond deze tijd al een eerste herfst storm gehad en zijn de bomen vaak al kaal.’ Met de verwachtingen lijkt het erop dat de leden ook in het herfstkamp van 22 tot en met 26 oktober kunnen blijven genieten.

Daarna gaan de vliegtuigen de hangar in en begint het winterseizoen waarin de toestellen weer onderhouden worden. Het vliegen zal dan met de simulator gedaan worden bij een behaaglijke temperatuur in de kantine in plaats van op een besneeuwd en winderig vliegveld.