Publiek en wagenbouwers lovend over Stark Wark

VOLLENHOVE - De alerte panter van Stark Wark kreeg niet alleen van de jury en het publiek de meeste waardering, zaterdag ontving de bouwploeg ook de Slagerij Heetebrij Wagenbouwersprijs.

De meeste groepen stemden op hun collega’s van Stark Wark. Voor Stark Wark is het de kers op de taart. ‘De waardering van het publiek én de bouwers maakt het helemaal speciaal.’ De prijzen werden uitgereikt tijdens het jaarlijkse Juryoverleg in De Burght. Juryleden en wagenbouwers waren door de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) uitgenodigd om terug te blikken op Corso Vollenhove. Een dik juryrapport, voor iedereen terug te lezen via www.corso-vollenhove.nl, lag op tafel.

Bekers

Na de bespreking was het tijd om de prijzen uit te reiken. De winnaars van de Publieksprijs, Figuratieprijs en Verlichtingsprijs waren al bekendgemaakt in het Corsoweekend, maar de bekers moesten nog worden overhandigd. Dit werd gedaan door voorzitter Han Knol en Dahliakoningin 2018, Deli Winter. De winnaars krijgen prijzengeld, beschikbaar gesteld door de verschillende sponsoren.

De Tamek Verlichtingsprijs, de prijs voor de mooiste verlichting tijdens het Avondcorso, was voor ’t Jakan. De groep won met kleurrijke verlichting bij ‘Subway Scene’. De Winters Bouw Figuratieprijs ging naar De Vereniging. Zij maakten er een ongekend groot spektakel van met hun figuratie op de stoet genaamd ‘Roadhogs’. Een prijs waar de leden van De Vereniging hun zinnen op hadden gezet. De stem van het publiek ging naar Stark Wark met ‘Alert’ en naar de Belgische percussiegroep DrumSpirit.