Archeologiedag Schokland trekt recordaantal bezoekers

Schokland - Zondag was op Schokland het hoogtepunt van de Nationale Archeologiedagen. De drie nationale dagen werden op het voormalige eiland afgesloten met een stralende dag vol activiteiten bij zowel Museum Schokland, als bij de Gesteentetuin van Het Flevo-landschap. Het bezoekersaantal was flink hoger dan voorgaande jaren.

Ruim zeshonderd bezoekers uit de wijde omgeving van Schokland wisten - ondanks de wegafsluiting bij Nagele - de weg naar Schokland goed te vinden. De Archeologiedag wordt georganiseerd door Museum Schokland, Het Flevo-landschap en Werelderfgoed Schokland. Gedurende de dag kon men voor een vast bedrag de lezingen bijwonen, deelnemen aan verschillende activiteiten en workshops, en gebruik maken van het vervoer tussen beide locaties. Het doel van de organisatie is om zoveel mogelijk mensen op laagdrempelige wijze bewust te maken van de enorme archeologische rijkdom van Schokland. Jong en oud heeft in grote getalen van deze dag genoten.

De volle zon en hoge temperatuur waren een prachtig extraatje voor de bezoekers, die zo heerlijk hun wandeling tussen de activiteiten konden maken. Het was ontspannen genieten met het hele gezin van de bijzondere schoonheid van het voormalige eiland. De goede sfeer en het mooie bezoekersaantal maken dat de organisatie gaat kijken naar een uitgebreider programma voor het komende jaar.

De Nationale Archeologiedagen worden in oktober landelijk georganiseerd. Schokland heeft haar status van Werelderfgoed grotendeels te danken aan de archeologische schatten die in de bodem verborgen liggen. Om die reden is Schokland een grage en trouwe deelnemer aan de Nationale Archeologiedagen.