Singles kunnen de boom in op de Natuurwerkdag

Lelystad - Landschapsbeheer Flevoland houdt op zaterdag 3 november, tijdens de landelijke Natuurwerkdag, een speciale editie voor singles in Lelystad.

De singles gaan aan de slag in een uniek stukje natuur tussen Batavia Stad en de Houtribweg. In deze strook komt (zout) kwelwater aan de oppervlakte. Vandaar de naam Kwelstrook Batavia. Door de hoogteverschillen in het gebied zijn er zowel natte als droge plekken. Dit maakt dat het gebied in potentie een grote variatie aan flora en fauna kan krijgen.

Vrijwilligers beheren het gebied zorgvuldig door bijvoorbeeld te maaien met de zeis en de wandelpaden vrij te houden. Ook staan er veel wilgen, die om de paar jaar geknot moeten worden. De deelnemers gaan vanaf 14.00 uur aan de slag met ladders, zagen en snoeischaren.

De takken worden gebruikt om takkenrillen te maken, waar amfibieën en kleine zoogdieren een schuilplaats kunnen vinden. Een leuke klus, waarbij samenwerken wel handig is. En een afwisseling van allerlei werkzaamheden, licht en zwaar, voor elk wat wils. Na afloop gaat een kop soep er wel in. Daarvoor zal er een vuurtje moeten worden gestookt onder de ‘heksenpan’. Altijd een uitdaging.

Vrijgezellen kunnen zich voor deze speciale middag in het groen aanmelden via www.natuurwerkdag.nl. Deelnemers moeten zelf laarzen meenemen. Landschapsbeheer zorgt voor al het benodigde gereedschap en werkhandschoenen. En uiteraard voor soep, drinken en versnaperingen.