Jubileumboek NUT Vollenhove uitgereikt

VOLLENHOVE - Het departement Vollenhove van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen – kortweg '' Het Nut” genoemd – vierde zaterdag 6 oktober a.s. in zalencentrum De Burght het 150 jarig bestaan van de vereniging.

De receptie voorafgaande aan het feestprogramma werd door een groot aantal leden en genodigden bezocht. Vervolgens werden er de gebruikelijke toespraken gehouden. Aan mevrouw T.Jongman-Smit, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Steenwijkerland werd door voorzitter L.C. Verbaas het eerste jubileumboek overhandigd. In dit boek is anderhalve eeuw geschiedenis van de vereniging weergegeven en werd samengesteld door Roelof Gortemaker, secretaris van de vereniging en Henk van Heerde, historicus van Vollenhove.

Het feestprogramma werd verzorgd door zangeres Barbara Lok met begeleiding. Een aantal nummers waren speciaal voor Het Nut door haar geschreven en vielen dan ook bijzonder in de smaak. Het talrijke publiek heeft genoten van het optreden. Na het hoofdprogramma werd er door alle aanwezigen gebruik gemaakt van het onvolprezen Na-Nutten. dat wil zeggen een drankje en een hapje met op de achtergrond muziek van het klarinettrio 5V3.