Project AanDeel: wonen, werken en winkels

Emmeloord - OVT Ontwikkeling ontwikkelt aan De Deel in Emmeloord project AanDeel, een pand waarin wonen, werken en recreatie kunnen worden gecombineerd. Op de drie bovenste lagen komen 15 appartementen en op de begane grond is ruimte voor horeca, winkels en kantoren.

‘Wekelijks komen er aanvragen voor de appartementen bij. Het project blijkt gewild. Voor de zomer hebben we in de Beurszaal van ‘t Voorhuys een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de inschrijvers van het eerste uur. Tijdens deze avond konden de potentiële kopers hun wensen aangeven. Die hebben we verwerkt in de doorontwikkeling van de plannen’, zegt Willem van Tilburg van OVT Ontwikkeling.

Ook voor de zogenaamde commerciële ruimte zijn de eerste huurintentieovereenkomsten getekend. ‘Helder Financiële Diensten is een van de kantoren die zich in deze ruimte gaat vestigen. Ook heeft Foto Jan laten weten te willen verhuizen naar het nieuwe pand. Het bestemmingsplan voor de begane grond is zeer flexibel. Zo kunnen er zowel horeca als winkels en kantoren in het gebouw komen. Deze diversiteit past bij een centrumfunctie en we zijn blij dat deze mogelijkheden er zijn.’

Woonlagen

Het definitieve ontwerp van gebouw AanDeel van PBV Architects uit Wassenaar is zo goed als klaar. ‘De laatste opmerkingen vanuit de Welstandscommissie van de gemeente worden meegenomen in het uiteindelijke ontwerp en dan kan de vergunningsfase beginnen. De komende weken zet het bouwteam de puntjes op de i. De planning is dat de verkoop eind dit jaar van start gaat.’

Op de woonlagen op de eerste, tweede en derde verdieping komen elk vijf appartementen. De woningen zijn allemaal net even anders van formaat, ligging en indeling. Van Tilburg hierover: ‘De zonaanbidder die ’s middags op zijn balkon wil genieten, kiest een ander appartement dan degene die juist na het avondeten buiten wil zitten.

Op de bovenste verdieping beschikken twee appartementen over een patio die het buitenleven iets extra’s meegeven. En of je nu aan de parkzijde of aan de kant van De Deel woont, er is altijd de levendigheid van het centrum.’ www.ovtontwikkeling.nl.