Provincie Flevoland onthult regenboogbankje

Lelystad - Bij de hoofdingang van het provinciehuis in Lelystad staat sinds maandagmorgen een regenboogbankje. De provincie wil hiermee, aan het begin van de landelijke Regenboogweek, uitdragen dat zij een organisatie is waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Het bankje werd onthuld door statenlid Leonie Vestering (Partij voor de Dieren). Zij deed dat samen met Tjeerd van der Wal, algemeen directeur van de provinciale organisatie.

Flevoland is een Regenboogprovincie

Provinciale Staten hebben op 27 september 2017 een motie aangenomen dat Flevoland Regenboogprovincie is. 'Diversiteit in de samenleving is belangrijk en in Flevoland kan je zijn wie je bent'.

Regenboogweek

In de Regenboogweek, die maandag is begonnen, wordt extra aandacht gevraagd voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en interseksuele (LHBTI) mensen. De provincie ontplooit in Flevoland daarom verschillende activiteiten om de sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI’ers te bevorderen.

Tot en met 12 oktober doet de provincie Flevoland mee aan Regenboogweek met een gevarieerd programma waarin LHBTI’ers centraal staan.