Politie schiet bij aanhouding man met messen in Emmeloord

Emmeloord - Emmeloord  De politie heeft maandagochtend 8 oktober een man, die met messen op de Veluwelaan liep, aangehouden. Bij zijn aanhouding heeft de politie gebruik gemaakt van een dienstwapen.

Emmeloord  De politie heeft maandagochtend 8 oktober een man, die met messen op de Veluwelaan liep, aangehouden. Bij zijn aanhouding heeft de politie gebruik gemaakt van een dienstwapen.

Rond 07:30 uur kwamen er meerdere meldingen binnen van buurtbewoners die de man met messen op straat middenin de woonwijk zagen lopen. Volgens enkele getuigen zou de man hebben aangebeld bij diverse huizen en zelf een ruit hebben ingeslagen bij een woning aan de Veluwelaan. De man liep hierna naar de Betuwe. Hij werd daar even later staande gehouden. Volgens de politie werd er eerst een waarschuwingsschot gelost. Daarna is de verdachte in zijn been geschoten, waarna agenten hem konden overmeesteren. De verdachte is overgebracht naar een ziekenhuis. Omdat er is geschoten door de politie doet de Rijksrecherche onderzoek