Voetbaluitslagen: weer zege Urk, eerste nederlaag Flevo Boys

EMMELOORD - SV Urk blijft het prima doen in de hoofdklasse. De ploeg was al koploper in de hoofdklasse B en blijft dat na een 0-1 zege bij het sterke Duno D. Jelle de Boer tekende vijf minuten voor tijd voor de winnende treffer. Beide ploegen eindigden het duel met tien spelers. Bij Urk kreeg Riekelt Jan Brands tien minuten na rust zijn tweede gele kaart.

In eigen huis leed Flevo Boys een 0-1 nederlaag tegen Sparta Nijkerk. De bezoekers kwamen na dertien minuten spelen op voorsprong via Janic Makizodil. Daar bleef het bij in Emmeloord, waardoor Flevo Boys de eerste nederlaag van het seizoen moest incasseren.

Voor Tonego kan het even niet op. De ploeg promoveerde deze zomer weer naar de 2e klasse en in die klasse gaat het vooralsnog uitstekend. Zaterdag kwam titelkandidaat BCV naar Luttelgeest en er werd knap met 2-0 gewonnen door de thuisploeg. BCV zette veel druk en deed er alles aan om de titelaspiraties kracht bij te zetten, maar Tonego stond goed in de verdedigende stellingen en kwam bij vlagen onder de druk uit. Kort na rust maakte Pascal van Driel de 1-0, waarna Joost op den Kelder met nog ruim een kwartier te spelen de marge op twee bracht. Bij die 2-0 bleef het.

Uitslagen

vv Hoogeveen – SC Bant: 3-0

SVM – Fit Boys: 1-0 (foto)

vv Nagele – Delfstrahuizen: 2-3

SZW Sneek – SC Creil: 8-2

SC Bolsward – VV Tollebeek: 4-7

SV Ens – SC Espel: 1-1

VWC – FC Kraggenburg: 3-0

RKO – VV Steenwijk: 1-3

Dedemsvaart – SC Emmeloord: 2-0

Steenwijker Boys – VENO: 2-3