Luc Beuckens wint vijf kilometer

EMMELOORD - Nationale topper Corinne Nugter was een van de 81 wedstrijdatleten, die zaterdag naar de Bosbaan waren getogen om mee te doen aan de clubkampioenschappen van AV NOP.

De discuswerpster kwam tot een acceptabele afstand van 55,37 meter. Daar liet ze het bij. Nugter was niet gekomen om een gooi naar het kampioenschap te doen. Deze week vertoeft ze in Frankrijk voor wedstrijden met haar club. De discuswerpster zal in Frankrijk ook uitkomen op het kogelstoten.

Om clubkampioen van AV NOP te kunnen worden, moet je twee springnummers, twee werpnummers en één loopnummer doen. A-junior Manon Schoop, meervoudig nationaal kampioen, was er ook bij. Zij werd clubkampioen en won de onderlinge strijd met Rianne Beuling. Schoop: ‘Ik vind het altijd leuk om erbij te zijn. Gewoon, voor de lol.’ Met de kogel stootte ze een persoonlijk record.

De vijf kilometer, de laatste wedstrijd die meetelt voor de dorpencompetitie, was een prooi voor de 19-jarige Luc Beuckens. Hij bleef in een tijd van 16:52,25 nummer twee Jan Sinke bijna twintig seconden voor. Bij de vrouwen ging de titel naar Dini Ras (18:37,03).