Europese primeur Spuiterij Gouweleeuw

EMMELOORD - Spuiterij Gouweleeuw in Emmeloord beschikt sinds kort over een geheel geautomatiseerd straalproces door de investering in een straalrobot. Het bedrijf is de eerste private onderneming in Europa die in een dergelijke robot investeert.

Met de investering in de straalrobot onderscheidt Gouweleeuw zich in de zeer conventionele straalwereld op het gebied van arbeidsomstandigheden en kwaliteit. Stralen is een zwaar beroep en Spuiterij Gouweleeuw zet hiermee een flinke stap in de optimalisatie van de arbeidsomstandigheden.

De straalrobot zal, na een korte aanloopperiode waarin hij diverse straalprogramma’s “leert”, de huidige producten volledig automatisch kunnen stralen. Hierdoor is er sprake van een constant gelijke kwaliteit. De robot beschikt ook over een manuele stand.

De operator kan daarbij vanuit de cabine de robotarm bedienen. Grote objecten kunnen zo efficiënt gestraald worden onder perfecte straal- en arbeidsomstandigheden. Spuiterij Gouweleeuw kent een groei van het aantal opdrachten en varieert de activiteiten van de medewerkers. Hierdoor blijft het aantal arbeidsplaatsen ook na de introductie van de straalrobot gelijk.