Leerzame Samen Buurtendag Mercatus

MARKNESSE - Mercatus hield vorige week de eerste Samen Buurten-dag in Marknesse. Een dag vol gesprekken met bewoners, dorpsbelang en zakelijke relaties. Dit alles onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers.

Mercatus wil ieder jaar een Samen Buurten-dag organiseren. ‘Op die dag zoeken raad van commissarissen, directie en management het directe contact met bewoners van Mercatus. Om echt te horen wat hun beleving is van wonen en om daarvan te leren. De naam van de dag is afgeleid van onze visie Samen Buurten, met de pijlers contacten verdiepen, invloed geven en toekomstbestendig zijn’, vertelt directeur Ton Beurmanjer.

In de ochtend voerden leden van management, directie en raad van commissarissen gesprekken met dorpsbelang, huurderswerkgroep en bewoners. Waardevolle informatie over hun ervaringen met onderhoudsprojecten, nieuwbouw en leefbaarheid is daar verzameld. ‘Die informatie helpt ons weer bij volgende projecten’, aldus Beurmanjer.

Empatische omgeving

De middag bestond uit een mini-symposium over de empathische woonomgeving. Hoe bouw je fijne buurten om samen in te leven? Hoe zorg je dat mensen verantwoordelijkheid nemen, zich eigenaar van hun buurt voelen en dat de bouw van de buurt bijdraagt aan ontmoetingen? Met de samenwerkingspartners van Mercatus is verkend welke kansen het onderwerp empathische woonomgeving voor de werkzaamheden van Mercatus biedt.

’s Avonds waren alle bewoners welkom. Daar ging het gesprek over wat Mercatus het afgelopen jaar heeft gedaan en wat de plannen zijn voor de toekomst. Ook was er alle tijd om aandacht te geven aan vragen van onze bezoekers.