D66 blij met geld aardgasvrij Nagele

EMMELOORD - De fractie van D66 in Noordoostpolder heeft verheugd gereageerd op het nieuws dat de gemeente extra geld krijgt van het Rijk om het dorp Nagele aardgasvrij te krijgen.

Minister Ollongren maakte maandag bekend dat Nagele gebruik mag maken van de miljoenen die ze in het kader van het Programma Aardgasvrije Wijken beschikbaar heeft gesteld. De gemeente had een plan ingediend, samen met nog 73 andere gemeenten. In totaal hebben 27 gemeenten de financiering ook daadwerkelijk gekregen.

Fractievoorzitter Wim van Wegen: ‘Hier zijn we ontzettend blij mee. Voor D66 is het halen van de klimaatdoelstellingen van het akkoord van Parijs een zeer belangrijke afspraak uit het landelijke regeerakkoord. Deze pilots zijn van groot belang in aanloop naar een toekomst met fossielvrije energie. Geweldig dat de Noordoostpolder is uitgekozen om een pilot uit te voeren. Met dit geld investeren we bovendien in de toekomstbestendigheid van het bijzondere dorp Nagele.’

Van Wegen vindt dat een energieneutraal Nagele heel goed past bij de status van het dorp: ‘Nagele lijkt door de architecten van de befaamde architectengroep ‘De 8’ haast wel ontworpen voor duurzame energie. Met al die platte danken zijn de woningen erg geschikt voor zonnepanelen. De laatste jaren is er door de gemeente al flink geïnvesteerd in Nagele en dit is de kroon op de inspanningen die er geleverd’, aldus Van Wegen.