Poging tot brandstichting op Urk

Urk - Het was zondagavond 30 september bijna weer raak op Urk. De dertiende verdachte brandmelding in september was een feit.

Rond 21:15 uur werd gepoogd een stapel pallets in brand te steken bij een bouwterrein aan de Irenestraat, de nieuwbouwwijk aan de rand van het vissersdorp. Volgens een buurtbewoonster was er sprake van een steekvlam, maar ontstond er hierdoor geen brand. Enkel en alleen was er een kleine schroeiplek op de pallets te zien. De gealarmeerde brandweer hoefde daarom niet te blussen en deed enkel een nacontrole. De hulpverleners hebben weer vermoedens van brandstichting. De politie heeft ter plekke een plastic flesje als bewijsmateriaal veilig gesteld voor onderzoek.

Op zaterdagavond 22 september werden twee jongens van 17 en 18 jaar op heterdaad aangehouden voor brandstichting bij een gebouw aan de Almerelaan op Urk. Zij kwamen een tijdje later, na drie dagen in voorarrest, weer vrij. Wel zijn zij nog verdachten, maar volgens de politie tot nu toe alleen van de brandstichting aan de Almerelaan. Mogelijke betrokkenheid met de overige verdachte branden in september wordt nog onderzocht.

Foto’s GinoPress B.V.