Dijkovergang maakt rondje bos en dijk weer mogelijk

Urk - De dijkovergang op de Westermeerdijk bij Urk, bij de waterinlaat van het waterschap, is woensdag officieel in gebruik genomen.

De Urker wethouders Gerrit Post en Freek Brouwer en heemraad Jan Nieuwenhuis van Waterschap Zuiderzeeland deden dit samen. De dijkovergang is een gezamenlijk project van gemeente en waterschap.

De wethouders en heemraad zijn blij met de gerealiseerde dijkovergang. Wethouder Gerrit Post: 'Vanuit mobiliteit en bereikbaarheid vind ik het belangrijk dat ook onze ouderen en minder validen een rondje Urk kunnen maken. Voor een nog groter rondje Urk komt binnen afzienbare tijd na ongeveer 2 à 3 kilometer een zelfde dijkovergang gekoppeld aan een fietspad door het nog te realiseren nieuwe natuurgebied naar de Vormtweg. Zo kunnen we nog meer genieten van wat Urk allemaal te bieden heeft'.

Ook wethouder Freek Brouwer is enthousiast: 'Er is weer een nieuwe stap gezet in de sport- en recreatiezone waar we heel blij mee zijn. Inwoners kunnen nu zonder hindernissen op de fiets of scootmobiel een rondje bos en dijk maken. Een wens van heel veel inwoners gaat hier mee in vervulling.’

Heemraad Jan Nieuwenhuis is eveneens tevreden over het resultaat: 'Met een bijdrage uit ons Dijk- en Waterfonds aan deze dijkopgang is een langgekoesterde wens van de Urker bevolking in vervulling gegaan om op een meer comfortabele manier een rondje dorp en dijk te kunnen fietsen'.

Het project is in korte tijd gerealiseerd; in juli van dit jaar is Aannemingsbedrijf De Waard gestart met de werkzaamheden en op 19 september is het werk opgeleverd. De gemeente Urk was verantwoordelijk voor de realisatie van de dijkovergang en deze is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van Waterschap Zuiderzeeland.