Drukte in tijdelijke energiewinkel

EMMELOORD - Veel mensen hebben de tijdelijke winkel van de EnergiePioniers Noordoostpolder aan de Lange Nering bezocht. Zij zijn onder meer geïnformeerd over de vele voordelen van het afnemen van opgewekte groene stroom en gas uit onze polder.

‘Een groot succes’, zegt Peter Brouwer, voorzitter van de EnergiePioniers Noordoostpolder. Met de afname van groene stroom en gas uit de polder dragen de inwoners van Noordoostpolder een steentje bij aan het opzetten en ondersteunen van lokale duurzame energieprojecten. Het gaat dan bijvoorbeeld om postcoderoosprojecten, zoals de zonnepanelen op de bibliotheek in Emmeloord.

In de winkel is ook informatie verstrekt over de vele mogelijkheden om de woning te verduurzamen. Informatie en advies hierover kunnen inwoners ook iedere 2 weken op de maandag van 16.00 tot 19.30 uur krijgen op het spreekuur van het energieloket in de bibliotheek. De EnergiePioniers is een onafhankelijke organisatie (cooperatie) zonder winstoogmerk die inwoners ondersteunt bij energiebesparing en het gebruik van duurzame energie.

Inwoners kunnen zich aanmelden als lid om de verduurzaming te ondersteunen en meedoen aan projecten, waarbij zij inlegt voor zonnepanelen op grotere daken (postcoderoos). Klant worden door groene stroom en CO2 gecompenseerd gas van af te nemen kan ook. De EnergiePioniers helpen bij de overstap. Meer info bezoek het spreekuur of kijk op: www.energiepioniersnop.nl.