Vanuit de lucht: Zo ziet Deltawerk Marknesse eruit

Marknesse - Het het nieuwe kunstwerk Deltawerk// wordt vandaag officieel geopend in het Waterloopbos bij Marknesse.

Het is een imposante betonnen kolos, dat van het voormalige waterloopkundige model de Deltagoot is gemaakt. Het ontwerp is van kunstenaars RAAAF | Atelier De Lyon. De drone foto is gemaakt door Laurens de Graaff van FlyingFlevoland.

Maar is deze dagen veel meer te zien. Een overzicht.

Waterloopbos. LICHT aan!

In een verlicht Waterloopbos komen de waterwerken bij de duisternis van de avond weer tot leven en vertellen het bijzondere verhaal van dit bos. ‘Waterloopbos. LICHT aan!’ is een eenmalig en uniek evenement in de avond van 27, 28 en 29 september. Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.natuurmonumenten.nl.

Activiteiten voor jong en oud

Natuurmonumenten organiseert op zaterdag en zondag diverse activiteiten. Kinderen kunnen waterbeestjes vangen met de boswachter, een moord oplossen met de natuurdetective en een mini documentaire over Flevoland bekijken. Voor volwassenen zijn excursies met oud-medewerkers van het Waterloopkundig Laboratorium en zijn oude (film) beelden te zien van de historie van het Waterloopbos en Deltawerk//.

Paviljoen Het ProefLab//

In het nieuwe Paviljoen Het ProefLab// kunnen de bezoekers terecht voor koffie met taart, een lekkere lunch of een speciaal LICHT aan! menu. Meer informatie is te vinden op www.hetproeflab.nl.

Toegang tot het Waterloopbos en deelname aan de activiteiten zijn gratis. Kosten voor Waterloopbos. LICHT aan! bedragen 3 euro per persoon.