Twee verdachten aangehouden voor brandstichting Urk

Urk - Op Urk zijn deze week twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting. De afgelopen tijd zijn al diverse meldingen gedaan van branden, waarvan de politie vermoedt dat ze veroorzaakt zijn door brandstichters. De afgelopen tijd is dan ook al van alles in vlammen opgegaan: auto’s, bootjes, een bouwkeet, een containerbrand en een hooibult.

Op Urk zijn deze week twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting. De afgelopen tijd zijn al diverse meldingen gedaan van branden, waarvan de politie vermoedt dat ze veroorzaakt zijn door brandstichters. De afgelopen tijd is dan ook al van alles in vlammen opgegaan: auto’s, bootjes, een bouwkeet, een containerbrand en een hooibult.

De politie roep bewoners van Urk of de Noordoostpolder op om meer informatie over de branden of over de brandstichtingen te delen door contact op te nemen met de politie. Dit kan op het nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook mogen tips in dit geval via Facebook Messenger worden gegeven, zegt de politie op Facebook.