Burendag verbroedert

EMMELOORD - Zaterdag was het weer burendag. Op ‘Ons Plein’, het plein tussen de Coeshoeck, Reijdersant en Oude Vlie in Emmeloord was het een drukte en gezelligheid van jewelste.

Op deze dag vol saamhorigheid zijn er, samen met bewoners, geveltuintjes aangelegd tegen de schuren grenzend aan Ons Plein. Op eerdere burendagen hebben bewoners aangegeven de wens te hebben meer groen te willen op Ons Plein. ‘We hebben de gemeente betrokken in ons plan’, vertelt Marieke Rutgers. ‘Die reageerde heel erg enthousiast en financiert het project.’ Ook de bewoners reageerden verheugd. Ook werd er zaterdag een fotopuzzeltocht gehouden de buurt, vond er een bingo plaats (met de opbrengst van de bingo willen de bewoners het plein en de tuintjes onderhouden), was er tijd voor koffie en thee en een barbecue. Voor de kinderen stonden er springkussens.

Espel

In het kader van Nationale Burendag in Espel gegeten bij de buren. Voor het vijfde jaar op rij genoten ruim tachtig dorpsgenoten als gast of als kok. Het concept is simpel: op negen verschillende adressen werd een driegangen diner gekookt voor twee, vier of zes gasten. De gasten gebruikten iedere gang op een ander adres en in een ander gezelschap. De kokers hadden iedere gang andere gasten aan tafel.