Mijn werkplek: Manon Snellink van Vink Fruitboerderij

Kraggenburg - Je werkplek is een belangrijk onderdeel van je leven. Je brengt er uren door met klanten, collega’s of in je eentje met slechts één doel: goed werk afleveren. In de rubriek Mijn werkplek bezoekt deze krant elke week een bijzondere, mooie of aparte werkplek in de Noordoostpolder. Deze keer Manon Snellink van Vink Fruitboerderij uit Kraggenburg.

Kraggenburg Ze begon naast haar studie bij Vink Fruitboerderij en is nooit meer weggegaan. Nou ja, nooit is niet helemaal waar. Twee keer deed ze een poging, maar ze keerde razendsnel weer terug naar het familiebedrijf in Kraggenburg. Sinds haar afstuderen is ze assistent-bedrijfsleider. ‘Ik vind fruit fantastisch.’

Weer terug naar Vink

‘Elk weekend kwam ik naar huis om bij Vink te kunnen werken’, blikt Snellink terug. Ze studeerde International Business and Management in Leeuwarden en zocht een bijbaantje dichtbij haar studentenkamer. ‘In de vakanties wilde ik graag veel werken en dat kon niet in Leeuwarden.’ Dus keerde ze weer terug op haar vaste honk.

Met veel plezier. ‘Ik vind fruit fantastisch. En in de loop van de jaren heb ik alles meegekregen in het bedrijf.’ Ze begon elf jaar geleden met klusjes in de boomgaard (zoals dunnen), maar hielp uiteindelijk ook mee in de winkel, in de jamkeuken, plakte stickers op de jampotjes, kortom: ze kent alle facetten van de fruitboerderij.

Als assistent-bedrijfsleider heeft ze de leiding over de winkel en maakt ze de planning voor de jamkeuken. ‘Vink levert aan 75 delicatessenwinkels in het heel Nederland sap en jam.’

Het meisje dat hielp

Ze is zowel aanspreekpunt voor consumenten die in de winkel komen, als zakelijke klanten die grote hoeveelheden inkopen. ‘In het begin was ik dat meisje dat hielp met aanvullen en nu help ik met de organisatie.’ Haar opleiding sluit daar ook erg goed bij aan.

‘Het klikt erg goed met de familie en ik word heel erg vrijgelaten, dat is erg prettig werken.’

Heel persoonlijk

‘Het is in een familiebedrijf als Vink heel gezellig en veel persoonlijker. Je leeft niet alleen mee met het bedrijf, maar ook met de familie.’

In die elf jaar dat ze bij Vinkt werkt, heeft ze alles meegemaakt in het bedrijf en dat komt in deze functie goed van pas.

Specialiseren

Ik heb inmiddels zoveel kennis opgedaan dat ik ook de consument goed kan informeren. Voeding is een belangrijk item in deze tijd en het is leuk dat ik me hierin kan specialiseren.’ En dan lachend: ‘Er bestaat zoveel meer dan alleen de Elstar appel.’

De appels en (stoof)peren uit eigen boomgaard waren afgelopen weekend weer zelf te plukken. En dat werd dan ook massaal gedaan, zoals altijd.

Een uitje voor de familie

‘Ieder jaar komt er bijvoorbeeld een gezin uit Amsterdam om zelf hun fruit te plukken.’ En zo zijn er volgens Snellink meer families die er een jaarlijks uitje van maken.

Trots

Voor de foto zoeken we een mooie appelboom in de boomgaard. Rijen vol appels en peren passeren we. Snellink is overduidelijk trots.

‘Er hangt dit jaar zo’n mooie oogst. Kom zelf maar kijken.’, besluit ze enthousiast en vol trots.

www.vinkfruitboerderij.nl

Ook een leuke, bijzondere, aparte werkplek en wil je daarover vertellen in deze rubriek? Mail dan naar info@bodemedia.nl.