SVM luistert terugkeer in derde klasse op met zege op Bant

MARKNESSE - Alle voetbalcompetities zijn weer van start gegaan. Waar de hoofdklasse al enkele weken onderweg is, mogen alle klasses weer aan de bak. Een overzicht.

Op de eerste speeldag stond er voor SV Marknesse, dat weer terug is in de derde klasse, direct een polderderby op de rol. Bant was de tegenstander. De rentree verliep succesvol voor SVM, want dankzij een doelpunt van Sander Heimens in de 36e minuut werd het 1-0. Daar bleef het bij in Marknesse.

Ondertussen blijft het voor Flevo Boys prima gaan sinds de terugkeer in de hoofdklasse. Nog altijd heeft de ploeg niet verloren. In het vierde duel, waarin de Emmeloorders het opnamen tegen DETO, won de ploeg van trainer Kevin Waalderbos knap met 0-1. Een treffer van Frank Post in de beginfase bleek voldoende, al rammelde DETO nog stevig aan de poort voor de gelijkmaker. SV Urk staat momenteel op de derde plaats in de hoofdklasse. Een 1-0 zege op Buitenpost zorgde voor drie punten. Hessel Snoek maakte in de 66e minuut het verschil.

De rentree van SV Tonego, in de Friese editie van de tweede klasse, bleek ook een succesvolle. De ploeg uit Luttelgeest begon in eigen huis met een 2-1 zege op Stiens.

VV Nagele verloor in eigen huis van VHK. De bezoekers uit Sint-Jansklooster keerden met een 1-4 zege huiswaarts. Bij Waterpoort Boys verloor SC Creil de seizoensopener met 2-1. SC Espel kreeg met 1-4 klop van Wilsum.

VV Tollebeek tegen Delfstrahuizen bleek een waar doelpuntenfestijn, waarin de polderbewoners aan het langste eind trokken. Tollebeek won de wedstrijd met liefst 7-3. SV Ens verloor thuis met 2-3 van HJSC.

Het zondagvoetbal dan. FC Kraggenburg opende met een 1-1 gelijkspel bij Aenwirden, terwijl RKO met 2-1 verloor op bezoek bij Steenwijkerwold. SC Emmeloord pakte in een druilerig Valthermond een punt. Een schuiver, na dik een halfuur spelen, van Jeroen Sipma bleek de 1-1. Daar bleef het bij in Drenthe.

VENO uit Vollenhove kende een pikstart. De derdeklasser won met 1-4 op bezoek bij Trinitas.

Programma zaterdag 29/09

Flevo Boys

SV Urk - DETO

SC Bant - SC Lutten

SC Creil - VV Nagele

SVBS’77 - SC Espel

Blokzijl - SV Ens

Wykels H - SV Tonego

ZZVV - SV Marknesse

TOP 63 - VV Tollebeek

FC Kraggenburg - De Blesse

RKO - Aengwirden

SV VENO - Read Swart

SC Emmeloord - Zuidwolde