Burgemeester plant laatste planten in vlindertuin De Zuidert

Emmeloord - Burgemeester Aucke van der Werff plantte woensdag de laatste plantjes in de nieuwe vlindertuin in De Zuidert. Het meeste werk in de tuin op het volkstuinencomplex in deze Emmeloordse wijk zit er nu op.

Wijkplatform De Zuidert begon afgelopen voorjaar met de aanleg van de vlindertuin, een vrijwilligersproject dat niet alleen tot doel heeft de wijk te verfraaien maar dat ook moet bijdragen aan het behouden en beleven van natuur in de directe woonomgeving.

Dinsdag gingen de eerste plantjes de grond in. De projectgroep Vlindertuin kreeg daarbij hulp van een groep enthousiaste leerlingen van AERES. De helft van deze groep heeft in april ook al geholpen met de aanleg van de borders en paden. Ook hebben de leerlingen onkruid gewied uit het kruidenmengsel dat de gemeente langs één van de toegangspaden heeft gezaaid. De mannen van de projectgroep hebben dinsdag een schapenhekwerk langs de tuin geplaatst.

De komende maanden richt de projectgroep zich op de verdere afwerking van de vlindertuin (onder andere het plaatsen van drie banken en een informatiebord).