Klaar om te bouwen in Blankenham

Blankenham - Met een beetje geluk wordt in oktober of november een begin gemaakt met de bouw van vijf appartementen in de leegstaande basisschool Prins Willem Alexander in Blankenham. Dat is de stellige overtuiging van eigenaar Gosse van der Zee van Bouw2000, de bezitter van het pand.

Het werk op de tekentafel is verricht. De schetsen voor de appartementen zijn klaar. Nu is het zaak voor het team van Van der Zee om de vijf appartementen aantrekkelijk aan te prijzen in een folder. ‘Daar zijn we nu mee bezig.’ De appartementen betreffen een mix van koop en huur. ‘Interesse is er altijd. Nu hebben we nog de handtekening nodig. Zodra we drie overeenkomsten hebben, starten we met de bouw. Ik verwacht oktober of november.’ Als alles dan een beetje meezit, kunnen de bewoners tegen de zomer van 2019 hun nieuwe woning in.

Vaart achter project

Het schoolgebouw aan de Zeestraat sloot in 2011 zijn deuren. In die tussenliggende periode kroonde Willem-Alexander tot koning, maar op de voorgevel van het pand pronkte nog lang de naam Prins Willem Alexander. Bouw2000 kocht het gebouw in het voorjaar van de gemeente voor 161.000 euro. De gemeente zorgt er straks voor dat de kavels bouwrijp gemaakt worden. Verder wordt op initiatief van de gemeente een ontsluitingsweg aangelegd.

Van der Zee is blij dat er nu vaart achter het project zit. De vijf appartementen betreffen zowel koop als huur. Ze zijn gelijkvloers en voldoen aan de hedendaagse duurzaamheidseisen. Er komt vloerverwarming, dubbel glas, nieuwe isolatie en op het dak worden zonnepanelen geplaatst. De woningen worden gerealiseerd in de leslokalen van toen. Op de plek waar kinderen vroeger foutloos leerden schrijven, wonen straks misschien wel de leerlingen van toen. ‘Wie weet. De appartementen zijn bij uitstek geschikt voor starters.’

‘Graag beginnen’

Als inwoner van het dorpje op de dijk hoorde Van der Zee het jarenlang gonzen van de nieuwbouwplannen, vooral in de periode rond 2008, maar nooit kwam het puntje bij paaltje. Nooit werd de afgelopen vijftien een steen bovenop een andere gemetseld. De eigenaar van het bouwbedrijf is blij dat hij met vijf appartementen een bijdrage kan leveren aan de bouwhonger in Blankenham. ‘Wat de belangstelling betreft, daar heb ik alle vertrouwen. We willen graag beginnen met bouwen.’