Céline van Gerner mist WK in Doha

Emmeloord - Céline van Gerner gaat zich na het succesvol verlopen EK in Glasgow richten op de WK turnen van 2019 in Stuttgart (Duitsland). De Emmeloordse laat de WK van 2018 in Doha (Qatar) aan zich voorbijgaan.

Deze maand ondergaat Van Gerner een ingreep aan haar achillespees (waar ze al sinds de OS 2016 klachten aan heeft) in het AMC. De Emmeloordse hoopt op deze manier klachtenvrij verder te kunnen opbouwen en een stevige teambijdrage te kunnen leveren in 2019.

Operatie

'Ik heb al lange tijd last van mijn achilles en heb verschillende onderzoeken gehad. De conclusie was eigenlijk steeds hetzelfde: als je er iets aan wilt laten doen, dan is dat mogelijk met een operatie', zegt Van Gerner.

Van Gerner koos uiteindelijk bewust voor een ingreep in september van dit jaar. 'Zo heb ik ruim de tijd om me voor te bereiden richting de WK van 2019 en kan ik hopelijk nog een stukje van het voorseizoen meepakken.'

Moeilijk besluit

Bij de EK van 2018 greep Van Gerner nog brons met de Nederlandse ploeg en werd ze vierde op vloer. 'Het was een moeilijk besluit, maar ik wil het toch laten doen. Ik wil mijn programma nog meer kunnen uitbouwen.'