Meerdere branden in één nacht op Urk, politie onderzoekt brandstichting

Urk - In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 september zijn twee bootjes en een auto in vlammen opgegaan op Urk. 

De eerste melding kwam rond 02:15 uur binnen bij de hulpdiensten van een scheepvaartbrand aan de Griend op het industrieterrein. In het water aldaar stonden twee bootjes in lichterlaaie. De brandweer kwam met spoed ter plekke en wist het vuur snel te blussen. 

Iets voor 03:30 uur kwam er een tweede melding binnen van een brand op Urk. In een hofje achter een aantal woningen aan de Zuiderpalen stond een geparkeerde auto in brand. De tweede ploeg van Urk werd opgeroepen omdat de eerste ploeg nog bezig was aan de Griend. Zij konden voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar het pand van een kapsalon. De ruit daarvan was al gesprongen. De uitgebrande Seat Ibiza is total loss verklaard.

De politie doet in beide gevallen onderzoek naar de mogelijkheid van brandstichting. Op Urk zijn de afgelopen weken meerdere verdachte branden geweest. Zo brandde afgelopen dinsdag een sloopauto uit naast de brandweerkazerne en werden in de zomervakantie enkele keten van bouwbedrijven in de as gelegd. Ook werd er begin deze maand brand gesticht in een container bij ABC Arkenbouw. De politie weet niet of de branden een verband met elkaar hebben.