Stichting (H)echt Emmeloord van start

EMMELOORD - Stichting (H)echt Emmeloord gaat zaterdag 22 september op Burendag officieel van start.

Dit vindt plaats om 10.30 uur bij Bibliotheek Noordoostpolder Harmen Visserplein 5. De officiele opening wordt verricht door wethouder Anjo Simonse. Op deze dag wordt ook een tussentijds verslag gebracht van het buurtonderzoek waarmee in mei is begonnen. Daarvoor zijn inmiddels al enkele honderden huishoudens geenquêteerd.

Veel moois in Emmeloord is onzichtbaar en onbereikbaar, terwijl er in onze stad enorm veel hulp, spullen, creativiteit en kennis aanwezig is. Er gebeurt van alles. Maar helaas is dit vaak onzichtbaar. Informatie is versnipperd, mensen kennen elkaar onvoldoende en de verbinding ontbreekt, terwijl dat in deze tijd juist zo hard nodig is… Maar hoe los je dat op? Hoe verbindt je bewoners en partijen met elkaar en zorg je dat je alles in je dorp of wijk makkelijk kunt vinden?

Vandaar deze stichting in combinatie met onze online dorpsplein www.echtemmeloord.nl. Iedere bewoner van Emmeloord mag zich daar aanmelden om daar zijn hulpvraag of activiteiten online te zetten, zodat iedereen in Emmeloord hiervan weet en kan reageren door hulp aan te bieden of deel te nemen aan deze activiteiten.