Noptunus na drukke zomer terug in bad

EMMELOORD - Reddingsbrigade Noptunus is weer wekelijks te vinden in het zwembad voor trainingen, na een zomer met maar liefst 22 bewakingen.

Het nieuwe seizoen is begonnen voor de jeugdleden van Reddingsbrigade Noptunus. Vanaf dinsdag 18 september trainen de leden wekelijks om aan het einde van het seizoen een diploma van de KNBRD (Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen) te behalen. Bij deze brevetten komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals zelfredzaamheid, preventie en natuurlijk: het redden van drenkelingen.

Reddingsbrigade Noptunus geniet elk jaar van een ‘zomerstop’ tijdens de zomervakantie. Echter dit geldt alleen voor de lesavonden. Voor de Lifeguards (gediplomeerde reddingzwemmers) is de zomer het moment dat zij hun kennis in de praktijk kunnen toepassen. Deze zomer zijn de Lifeguards van Noptunus in totaal 37 dagen actief geweest bij verschillende evenementen in het land. De meesten hiervan waren in Flevoland, zoals de Triathlon Noordoostpolder, de HISWA in Lelystad en het evenement NAWAKA van Scouting Nederland in Zeewolde.

Zwemmend Redden is een zogenaamde ‘nuttigheidssport’. De opleidingen van Reddingsbrigade Noptunus zijn geschikt voor jeugdigen die extra uitdaging zoeken naast de reguliere zwemlessen. Wanneer de jeugdleden meerdere diploma’s hebben behaald kunnen zij er voor kiezen om hun kennis uit te breiden door zich te diplomeren in lesgeven, waterhulpverlening of een opleiding Zwembad Persluchtduiken te volgen. Meer informatie hierover, en de toelatingseisen, is te vinden op de website van Reddingsbrigade Noptunus (www.noptunus.nl).