Afscheid burgemeester Aucke van der Werff

Emmeloord - Inwoners en ondernemers kunnen op donderdag 27 september afscheid nemen van Aucke van der Werff als burgemeester van Noordoostpolder.

’s Avonds start om 19.00 uur een feestelijk programma in de Schouwburgzaal van Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Aansluitend is er om ongeveer 20.30 uur een receptie in de Beurszaal. Iedereen die Aucke van der Werff de hand wil schudden is van harte welkom, zowel in de Schouwburgzaal als bij de receptie. Er zijn ongeveer 500 plaatsen beschikbaar. De zaal gaat om 18.30 uur open.

Buitengewone raadsvergadering

Donderdagmiddag neemt burgemeester Aucke van der Werff bestuurlijk afscheid. In een buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis draagt hij zijn ambtsketen over.

Afscheid begin dit jaar aangekondigd

In het begin van dit jaar kondigde Aucke van der Werff na ruim 8 jaar burgemeester van Noordoostpolder te zijn geweest, zijn vertrek aan. 'Zonder enige twijfel kan ik zeggen dat ik erg dankbaar ben dat ik me zeven dagen in de week heb mogen inzetten voor onze inspirerende polder met haar fijne inwoners. Maar zoals dat gaat als je 65 jaar wordt, dan maak je de balans op.

Samen met mijn vrouw Aline ben ik tot de conclusie gekomen dat het tijd wordt voor iets anders. Behalve dat het burgemeestersambt heel mooi en uitdagend is, is het ook intensief. '