BouMatic Robotics B.V. beste leerbedrijf

EMMELOORD - BouMatic Robotics B.V. uit Emmeloord is verkozen tot beste leerbedrijf 2018 van de provincie Flevoland in de sector Techniek en Gebouwde omgeving.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

BouMatic Robotics B.V. leidt sinds 2013 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. BouMatic Robotics B.V. is blij verrast met de prijs: ‘Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat er nog steeds een gebrek is aan goed opgeleid technisch personeel. Deze prijs is een mooie bevestiging dat onze inzet op dit gebied gewaardeerd wordt’, zegt werkplaatsmanager Erwin van Eijden.

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.